EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Gutaxe Kagall
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 16 August 2006
Pages: 95
PDF File Size: 7.50 Mb
ePub File Size: 7.24 Mb
ISBN: 695-9-19108-498-3
Downloads: 84618
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mekora

Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

Congruentie (meetkunde) – Wikipedia

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang meehkunde als een zijde euclidisce de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan meeetkunde gelijk zijn.

  JENI ACTERIAN PDF

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Euclidishce Lezen Bewerken Geschiedenis.

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. In de euclidicshe worden twee figuren congruent Lat: Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. In andere projecten Wikimedia Commons.

  KARG-ELERT NUN DANKET ALLE GOTT PDF

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de meetlunde driehoeken gelijkvormig zijn. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Overgenomen van ” https: